Welke vegetarische en veganistische maaltijdboxen zijn er?

Maaltijdboxen zijn meer en meer populair aan het worden. Je ziet dan ook steeds meer advertenties van aanbieders als HelloFresh en Marley Spoon. En de 10 euro kortingscode op de Allerhande Box vliegt ons ons ook om de oren. Een leuke ontwikkeling is dat steeds meer aanbieders hun assortiment ook uitbreiden met een vegetarische en/of veganistische box. In deze post kijken we naar de verschillende vega(n)-maaltijdboxen. Wie zijn het, wat kosten ze, en wat zijn de voordelen?

 

HelloFresh Veggiebox

De meest bekende aanbieder is misschien wel de HelloFresh box. Regelmatig kom je advertenties en kortingscodes van hen tegen. De Veggiebox is ideaal voor de vegetariër. De box bevat precies de juiste ingrediënten voor 3 vegetarische maaltijden. De box voor 2 personen en 3 maaltijden kost standaard €34,00 per week. Met een kortingscode van €20 bestel je jouw eerste Veggiebox al voor €14,00. Let op: Deze kortingscode geldt alleen voor de eerste box. Daarna betaal je de normale prijs. Bij HelloFresh moet je minimaal 2 boxen afnemen voordat je kunt opzeggen, daar moet je wel even rekening mee houden. Je kunt de box bestellen voor 1 tot 6 personen. Het fijne aan HelloFresh is dat de klantenservice erg goed te bereiken is, en dat je uit veel verschillende bezorgdagen kunt kiezen

 

Stel je eigen vegetarische box samen bij Marley Spoon

Een andere leuke aanbieder is Marley Spoon. Bij Marley Spoon kun je tot op zekere hoogte zelf de inhoud van de box bepalen. Elke week staan er 12 gerechten klaar waar je uit kunt kiezen. Doordat hier ook altijd minimaal 3 vega recepten tussen zitten, weet je zeker dat je elke week een heerlijke vegetarische box ontvangt. De maaltijdbox van Marley Spoon is iets duurder dan die van HelloFresh. Voor de box voor 2 personen en 3 maaltijden betaal je €39,90. Ook bij Marley Spoon kun je kiezen uit veel verschillende bezorgdagen. Zo zit er altijd wel een geschikt moment tussen waarop jij de box in ontvangt kan nemen

 

De Gemakskrat Vega

Een maaltijdbox die we je zeker niet willen onthouden is de Gemakskrat Vega van De Krat. Dit Amsterdamse bedrijf was in 2010 de eerste maaltijdbox-aanbieder, en biedt op geheel eigen wijze nog steeds de lekkerste, en meest inspirerende maaltijdboxen aan. Het unieke aan De Krat is dat zij alle producten en ingrediënten rechtstreeks bij de boeren en telers inkopen. De bloemkool en de aardappelen op jouw bord komen zijn dus nog enorm vers! Op de website van De Krat kun je nog veel meer lezen over de leveranciers.  Daarnaast hecht De Krat enorm veel waarde aan duurzaamheid. Het bedrijf heeft dan ook onder andere het “B Corp” certificaat. Daarmee voegt De Krat zich bij een select internationaal gezelschap die streeft naar een betere wereld. De Gemakskrat Vega voor 2 personen en 3 maaltijden kost €38.

 

De Vega(n)box

Is voor jou enkel een vegetarische maaltijdbox niet voldoende? Dan moet je bij Vegabox zijn. Vegabox is de enige Nederlandse partij die zowel een vegetarische als veganistische maaltijdbox aanbiedt. De Veganbox gaat dus nog een stapje verder, en bevat ook geen producten als eieren, honing en melk. De Vega(n)box is elke week weer op zoek naar nieuwe, inspirerende en vergeten groenten. In deze box zul je dus regelmatig producten aantreffen waar je misschien nog nooit van gehoord hebt. Dat maakt het erg leuk! Vegabox hecht sowieso erg veel waarde aan de kwaliteit van hun maaltijdbox. Alle recepten worden bedacht in samenwerking met een eigen diëtist. Deze diëtist kijkt of alle producten in de box wel voldoen aan belangrijke eisen en voedingswaarden. Ook dat geeft een erg prettig gevoel.

 

Vega-recepten bij de online supermarkt

Ook op de websites van verschillende Nederlandse supermarkten als Jumbo, Albert Heijn en PLUS Supermarkten vind je verschillende vega-recepten. Met 1 druk op de knop leg je de benodigde ingrediënten in je winkelmand. Het is niet helemaal vergelijkbaar met een maaltijdbox, maar het biedt wel hetzelfde gemak. AH heeft natuurlijk een eigen foodbox, maar deze is niet vegetarisch.

Plaats een reactie