Vegetarische catering

Feestjes, ik ben er dol op! Bruiloft, jubileum of een zakelijk feest, ik bezoek ze graag. Toch ben ik altijd op mijn hoede als ik besluit om naar een feestje te gaan. Vaker wel dan niet maak ik mee dat er slechts één menu is, of dat het feestje wordt gecatered door een restaurant die geen vegetarische recepten kent.

Toch leer je wel van zulke ervaringen,mobiele kok ik Google altijd het restaurant die het eten levert en ik benoem nog een keer extra aan de gastheer of gastvrouw dat ik (nog steeds) vegetariër ben. Helaas gaat het zelfs dan nog wel eens mis.’Ja, we hebben ook aan jou gedacht. We hebben doorgegeven dat er een vegetariër komt.’ Super fijn om dat te horen. Maar dan blijkt dat het cateringbedrijf helemaal niet aan mij heeft gedacht, of dat er sprake was van een ‘miscommunicatie’ (oftewel, ze hebben helemaal geen vegetarische hapjes in het assortiment). En dan zit ik weer op een karige salade te knabbelen. Ik klink nu wel een beetje als een verwende vegetariër, maar toch is het wel prettig als iedereen aan het genieten is van een lekkere maaltijd, dat jij mee kan doen.

demobielekok1Daarnaast serveren veel cateringbedrijven alleen maar ongezonde producten. Terwijl we anno 2014 steeds meer op onze gezondheid aan het letten zijn. Dus waarom bij een feestje geen gezonde (en ook lekkere) hapjes serveren? Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg cateringbedrijven, die wel een groot assortiment aan gezonde en vegetarische hapjes hebben. Dus als je eens een feestje geeft en er komt een vegetariër, kijk dan eventjes of de cateraar ‘vega-vriendelijk’ is. Zoals bijvoorbeeld deze catering in Amsterdam.

De Vegetarische Restaurantweek

Vegetarisch eten is steeds meer in opkomst. Daar word ik erg blij van, want er wordt nu zelfs een hele week voor vegetariërs georganiseerd! Deze week is het namelijk De Vegetarische Restaurantweek. Dit betekent dat je de hele week vegetarisch kunt eten bij verschillende restaurants, welgeteld 173. Ze zitten verspreid door het hele land. Dus vast ook bij jou in de buurt. De restaurants hebben speciaal voor deze week vegetarische menu’s samengesteld. Bij de meeste betaal je € 25,-, alleen bij de crème de la crème betaal je € 40,- voor een menu.

Laat je verrassen

Het motto van De Vegetarische Restaurantweek is, Laat je verrassen. Deze week is bedoeld om vleeseters in aanraking te laten komen met vegetarische gerechten. Op deze manier kunnen zij kennis maken met de heerlijke vegetarisch keuken.

Woensdag ga ik me ook laten verrassen door De Vegetarische Restaurantweek. Ik ga namelijk uiteten bij de Residence in Rhenen, ook zij hebben speciale menu’s samengesteld voor deze week. Natuurlijk geef ik na afloop een uitgebreide review over dit restaurant. Dus ben je benieuwd, houdt dan mijn blog in de gaten.

Voor meer informatie over De Vegetarische Restaurantweek kun je even kijken op deze website.

NVB-Logo-Restaurantweek
Bron