Pittige tempeh en gewokte groenten

Het was alweer even geleden dat ik tempeh had gegeten. Tofu heb ik standaard in huis liggen, maar ik vergeet tempeh vaak. Wat zonde is, want het is juist zo lekker! Het heeft een vrij specifieke smaak, misschien dat ik het daarom niet wekelijks eet. Maar daardoor is het altijd extra lekker als ik het weer eens maak!

thumb_P1020322_1024

(meer…)

Wortelspread op speltbrood

Het liefst eet ik elke dag een rijk gevulde salade als lunch. Toch komt het vaak voor dat ik snel moet lunchen en dus geen tijd heb om een salade te maken. Dan is deze wortelspread ideaal. Toch gezond, maar ook heel erg snel klaar. De spread blijft makkelijk een paar dagen goed. Dus maak extra veel, zodat je een paar dagen lekker en gezond kunt lunchen!

lunch

(meer…)

Vegan champignon bitterballen

Mijn vriend is dol op snacks. In het bijzonder op gefrituurde snacks. Toen hij plantaardig ging eten viel er ineens een heel scala aan gefrituurde snacks weg. Hij keerde het hele diepvriesvak bij de supermarkt ondersteboven, op zoek naar vegan snacks. Maar zelfs in de groentekroket zit melk en ei. Het enige dat overblijft uit een reguliere supermarkt zijn loempia’s en falafel. Na een jaar begint hij deze snacks behoorlijk saai te vinden. Dus tijd voor iets nieuws!
bitterballen6

(meer…)

Rijst met linzen en guacamole

Ik ben dol op recepten zoals deze! Lekker, eenvoudig en gezond. Ideaal voor doordeweeks, want het is zo klaar en toch krijg zet je een goede maaltijd neer.

Linzen zijn niet alleen superlekker, maar ook nog eens supergezond. Ze zitten vol ijzer, vezels en magnesium. Hierdoor zijn ze heel goed voor je hart en je darmen. En avocado’s zijn natuurlijk helemaal bommetjes vol goede vetten.

brood-linzen-rijst

(meer…)