Paastip: wortel champignon ragout

Ik ben de laatste tijd verslaafd aan wortels. En aangezien het Pasen is, vond ik dat een goede reden om een receptje met wortel uit te werken. Champignon ragout, maar dan nét even anders. Ideaal voor een Paasbrunch, maar op elke ander moment ook gewoon heel erg lekker!

ragout3

Ingrediënten

2 blaadjes bladerdeeg
300 ml groentebouillon
50 gram bloem
1 teen knoflook
1 winterpeen
100 gram champignons
Halve ui gesnipperd
Chilivlokken
Peper
1 takje verse koriander

Bereiding

Warm de oven voor op 175 graden. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een dunne plak. Snijd rondjes uit de plak bladerdeeg. (Je kunt ook een glas gebruiken en hiermee rondjes uit het deeg drukken). Uit twee plakjes bladerdeeg kun je 6 rondjes halen. Bak de rondjes bladerdeeg af in een cupcake vorm in ongeveer 35 minuten.

Snijd de winterpeen in plakjes en kook de peen in 7 minuten beetgaar. Maal de winterpeen samen met de knoflook in een keukenmachine tot een puree.

Fruit de ui ondertussen in een pan. Als deze goed is voeg dan de groentebouillon toe en breng aan de kook. Al roerend kan nu de bloem worden toegevoegd. Als het een gladde massa is, kun je de champignons toevoegen. Mocht het nog te dik zijn, voeg dan meer water toe. Vervolgens gaat de gepureerde wortel door de ragout. Roer het goed door en breng op smaak met chilivlokken, peper en verse koriander.

ragout1

Eet smakelijk

Plaats een reactie