Lasagne met tofu en aubergine
Ik ben dol op de Italiaanse keuken! En zeg nou zelf, wie lust er geen lasagne? Perfect receptje dus als er mensen blijven eten!
Ingrediënten
½ pakje groene lasagnebladen
150 gram verse spinazie
250 gram tofu
1 aubergine in plakjes
1 ui in ringen
1 rode paprika in blokjes
60 milliliter sojamelk
Optioneel: paar eetlepels edelgist
Saus
1 blikje tomatenpuree
1 blik gepelde tomaten
1 eetlepel olie
1 teen knoflook
3 takjes (15 gram) verse basilicum
3 zongedroogde tomaten
Sap van ½ citroen
Peper & zout
1 theelepel oregano kruiden
1 theelepel rietsuiker
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden
Grill de aubergine plakjes in een grillpan (een koekenpan kan ook). Als ze klaar zijn, leg ze apart op een bordje. Fruit dan in dezelfde pan de ui en voeg later de paprika erbij. Bak dit kort aan.
Maak de saus door alle ingrediënten in een keukenmachine te doen en blend het tot een glad geheel. Brokkel dan de tofu in een grote kom. Voeg de sojamelk, de saus, de ui, paprika en spinazie toe. Roer het goed door.
Vet een ovenschaal in met wat olijfolie. Bedek de onderste laag met een laag lasagnebladen. Plaats daaroverheen een laag aubergine en dan een laagje saus. Herhaal dit tot de schaal helemaal gevuld is en de ingrediënten op zijn. Garneer de lasagne met een paar eetlepels edelgist voor een kaasachtige smaak.
Plaats de lasagne 45 minuten in de oven.