Gezonde groentjes

Groente zijn gezond. Dat is een feit. Maar zouden wij ook zonder groenten kunnen overleven? Uit onderzoek is gebleken dat ze ons levensbeschermende stoffen leveren, zogenoemde ‘antioxidanten’. Deze beschermen ons en zorgen ervoor dat we minder risico lopen op ernstige ziekten. Verder zijn groenten heel goed voor je hersenen en ook voor je uiterlijk. Er zijn heel veel soorten groenten, en ik ben dol op de meeste, maar wat zijn nu de gezondste groentjes?

(meer…)

Veganist: What not to eat

Een veganist eet niets dat van dieren afkomstig is. Ook maken zij geen gebruik van dierlijke producten, zoals van leer en wol. Ik ga inmiddels drie weken door het leven als veganist en ik merk dat er in veel voedingsmiddelen ‘verborgen’ dierlijke ingrediënten zitten. De laatste drie weken ben ik dus aardig wat tijd kwijt geweest aan het lezen van ingrediëntenlijsten. Ook verbaasde ik mij steeds weer dat er in zoveel producten dierlijke ingrediënten zijn verwerkt. Is dit echt nodig vraag ik mij af..

(meer…)

Tips om gezond vegetarisch te eten

Veel mensen denken dat een vegetarisch dieet aanhouden niet gezond kan zijn. Nu weet ik uit eigen ervaring dat dit juist heel gezond is. Ik ben al 11 jaar vegetariër, zonder problemen. Ik eet voornamelijk wat ik lekker vind en zorg dat ik altijd gevarieerd eet. Af en toe slik ik ijzertabletten, omdat mijn bloeddruk soms aan de lage kant is. Dit zit in de familie, maar het wordt extra versterkt omdat ik geen vlees eet. Als je vegetariër wordt is het daarom wel verstandig om op je voeding te letten. Je weet nooit hoe je lichaam reageert op die omschakeling. In vlees zitten bepaalde eiwitten en ijzers die je nodig hebt. Deze zijn prima vervangbaar, dit moet je alleen even weten. Dit geldt eigenlijk voor iedereen, maar gevarieerd eten is het belangrijkst. Hieronder vind je een overzicht van alle voedingsstoffen die je als vegetariër in de gaten moet houden.

(meer…)