Bonensoep met boerenkool

Soep is altijd goed. Ik kan er geen genoeg van krijgen. Elk weekend probeer ik dan ook een andere soep te maken. Dit weekend werd het een typisch winters soepje.

test

Ingrediënten

700 ml groentebouillon
1 ui gesnipperd
3 tenen knoflook gesnipperd
1 blik bruine bonen
1 blik witte bonen
2 grote wortels in blokjes
250 gram diepvriesboerenkool ontdooit
Halve theelepel gemberpoeder
1 eetlepel komijnpoeder
1 theelepel chilivlokken
2 eetlepels citroensap
Peper en zout naar smaak

Bereiding

Verhit olie in een grote pan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de groentebouillon, de bonen en de wortels toe. Laat 15 minuten koken. Doe dan de kruiden in de pan en mix met een staafmixer de soep tot een glad geheel. Voeg de boerenkool toe en breng op smaak met wat peper en zout.

Eet smakelijK

Plaats een reactie

3 comments