Wortelcake met frisse citroenfrosting

Ik dacht altijd dat wortelcake heel ingewikkeld was om te maken. Hoe ik daarbij kwam? Geen idee! Deze wortelcake was in ieder geval zó gemaakt en ook zó weer op. Wauw, wat was ie lekker zeg!

wortelcake

 

 

 

Ingrediënten

300 gram tarwebloem
1 zakje bakpoeder
2 theelepels kaneel
1 mespunt nootmuskaat
1/4 theelepel zout
200 gram rietsuiker
320 ml plantaardige melk (ik gebruikte amandelmelk, maar sojamelk kan ook)
120 ml olijfolie
1 theelepel vanille-extract
Een halve winterpeen, geraspt

Frosting

4 eetlepels plantaardige melk
1 eetlepel citroensap
1 theelepel maizena
1 à 2 eetlepels agavestroop of rijststroop
1/2 theelepel vanille-extract
120 ml olijfolie of kokosolie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een cakeblik in met olie.

Meng in een kom de bloem, bakpoeder, kaneel, nootmuskaat en zout. Voeg daar de suiker, plantaardige melk, olie en vanille aan toe. Roer het goed door met een spatel. Meng dan de geraspte wortel door het beslag. Giet het beslag in de ingevette cakevorm en bak ongeveer 45 minuten tot de cake van boven goudbruin is en een cocktailprikker er schoon uitkomt.

Dan kun je beginnen met de frosting! Dit is niet mijn sterkste punt. Ik krijg een frosting nooit stevig, dus ik moet nog even oefenen.

Meng in een kom de plantaardige melk, de citroensap, de agaves- of rijststroop, het vanille-extract en de maizena. Giet de olie er bovenop. Blend met een staafmixer de ingrediënten op de hoogste stand voor ongeveer twee minuten. Het moet een dikke witte massa worden. Laat de frosting dan een paar uur in de koelkast op stijven.

wortelcake-frosting

Eet smakelijk

Plaats een reactie

1 comment

Fokke on maart 4, 2015 6:24 pm Beantwoorden

Die kom ik wel weer een keertje proeven!