Rijst met linzen en guacamole

Ik ben dol op recepten zoals deze! Lekker, eenvoudig en gezond. Ideaal voor doordeweeks, want het is zo klaar en toch krijg zet je een goede maaltijd neer.

Linzen zijn niet alleen superlekker, maar ook nog eens supergezond. Ze zitten vol ijzer, vezels en magnesium. Hierdoor zijn ze heel goed voor je hart en je darmen. En avocado’s zijn natuurlijk helemaal bommetjes vol goede vetten.

brood-linzen-rijst

Ingrediënten

2 koppen rijst
half blokje groentebouillon
1 eetlepel sojasaus
chilivlokken
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel gember
1 gele paprika
1 ui gesnipperd
1 teen knolook gesnipperd
1 blik linzen
Optioneel: twee sneetjes brood

Voor de guacamole

2 avocado’s
Wat takjes koriander
Citroensap
Eén teentje knoflook

Bereiding

Kook de rijst beetgaar samen met het halve blokje groentebouillon. Fruit de ui en knoflook in een grote koekenpan samen met de kruiden. Snijd de paprika in blokjes en laat deze kort meebakken. Voeg dan de linzen toe. Roer het geheel goed door. Breng op smaak met sojasaus.

Voeg alle ingrediënten voor de guacamole in een keukenmachine en blend alles goed, totdat er een egale massa ontstaat.

Schep de rijst en het linzenmengsel op een bord en voeg een beetje guacamole toe. Eet het eventueel met twee sneetjes bruin brood.

close

Eet smakelijk

Plaats een reactie