Pittige tempeh en gewokte groenten

Het was alweer even geleden dat ik tempeh had gegeten. Tofu heb ik standaard in huis liggen, maar ik vergeet tempeh vaak. Wat zonde is, want het is juist zo lekker! Het heeft een vrij specifieke smaak, misschien dat ik het daarom niet wekelijks eet. Maar daardoor is het altijd extra lekker als ik het weer eens maak!

thumb_P1020322_1024

Ingredi├źnten

Voor de tempeh

2 tenen knoflook gesnipperd
4 eetlepels sojasaus
1 eetlepel chilivlokken
1 eetlepel limoensap
Een half blok tempeh (ik kocht een groot blok voor rond de 1,50. Hier kan ik dus twee keer van eten)

Groentjes

1 komkommer
1 winterpeen
1 broccoli
1 ui

Bereiding

Snijd de tempeh in plakken en leeg deze in een stoommandje boven een laagje kokend water (in een pan.). Ik gebruik ook vaak een vergiet en hang deze boven een pan met kokend water. Zorg ervoor dat de tempeh en het water niet met elkaar in contact komen. Stoom een paar minuutjes. Haal de tempeh uit de water met een netje. Bewaar het water, want nu kunnen de broccoli en de winterpeen gestoomd worden.

Maak ondertussen de marinade van de sojasaus, 1 teen geperste knoflook en een fijn gesneden pepertje
Snijd de gestoomde tempeh in dunne repen en leg met de marinade in een kom. Laat even staan.

Snijd de ui in ringen en fruit deze in wat olie in een wokpan. Snijd de komkommer in plakjes en voeg toe aan de ui en tempeh. Wok het geheel een paar minuutjes. Als de broccoli en de winterpeen goed zijn, voeg ze dan bij de andere groenten en de tempeh in de wokpan.

Serveer met rijst of noodles!

thumb_P1020323_1024

Eet smakelijk!

Plaats een reactie