Kokoscake

Kokos en cake. De perfecte combinatie! Daar hoef ik niet veel woorden aan vuil te maken, dus dat ga ik dan ook niet doen. Deze kokoscake moet je gewoon proeven!

cake

Ingrediënten

300 gram tarwebloem
1 zakje bakpoeder
1/4 theelepel zout
200 gram rietsuiker
320 ml plantaardige melk (ik gebruikte amandelmelk, maar sojamelk kan ook)
120 ml olijfolie
1 theelepel vanille-extract
200 gram kokosrasp
1 eetlepel citroensap
Voor de garnering 50 gram gehakte amandelen

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een cakeblik in met olie.

Meng in een kom de bloem, bakpoeder, kokos en zout. Voeg daar de suiker, plantaardige melk, olie, citroensap en vanille aan toe. Roer het goed door met een spatel. Giet het beslag in de ingevette cakevorm en verdeel over de bovenkant van de cake nog een eetlepel suiker en de gehakte amandelen. Bak de cake in ongeveer 45 minuten totdat de bovenkant goudbruin is en een cocktailprikker er schoon uitkomt.

cake1

Eet smakelijk

Plaats een reactie